До 10 ноември Държавен фонд Земеделие“ приема заявления по държавната схема

...
До 10 ноември Държавен фонд Земеделие“ приема заявления по държавната схема
Коментари Харесай

До 10 ноември земеделските стопани ще кандидатстват за помощ за погасяване на кредити

До 10 ноември Държавен фонд „ Земеделие “ приема заявки по държавната скица „ Помощ за поддръжка за обезпечаване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи активност в първичното селскостопанско произвеждане за превъзмогване на следствията от отрицателното икономическо влияние от Cоvid-19 ". 

Бюджетът по помощта е 56,580 млн. лева , а на финансиране подлежат производители, които нямат изискуеми обществени отговорности към държавния бюджет, припомнят от фонда. 

Държавната помощ ще подкрепи аграрни производители - животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, които са отсрочили заемите си, предоставени от Държавна фирма „ Земеделие “ в интервала 2008-2012 година и са в неспособност да ги погасят в изискванията на пандемията от Covid-19, осведоми ДФЗ на своя уебсайт. 

Самата поддръжка е под формата на директни безплатни средства , покриващи част от главницата и лихвите, дължими по заеми, които към този момент са били отпуснати на стопаните от ДФЗ в интервала 2008 – 2012 година Целта е да се отговори на потребностите от ликвидност на земеделските производители и да им се помогне да продължат своите действия по време на и след експлоадирането на пандемията от ковид. 

Размерът на помощта за един собственик е до 100 000 евро.  Подпомогнати за покриване на част от разноските по заеми, постоянно отсрочени до 27.11.2020 г, ще бъдат аграрни стопани, регистрирани по реда на Наредба № 3 от 29 януари 1999 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР